Positief denken

Positief denken kan je leren.

Ben jij iemand die veel in het negatieve ziet? Is het glas bij jou eerder half leeg dan half vol?  Positief denken kan een groot verschil uitmaken. Want je kunt alles wat je mee maakt en ervaart in je leven op verschillende manieren zien en benaderen. Als je minderen ervaringen als leerzaam en niet alleen als negatief ziet, heb je al een wereld van verschil gewonnen. Als je leert leven in het hier en nu en niet blijft hangen in je verleden, ben je ook al op de goede weg.

book yoga retreats banner

Veranderen is niet eenvoudig.

Maar, eerlijk is eerlijk, veranderingen en vooral een verandering van inzicht kost tijd en heeft met levenservaring, kennis en wil om te veranderen te maken. Als een mens echt iets wil, is die tot veel in staat. Ook om negativiteit te veranderen naar positiviteit.  Positief gestemde mensen kunnen in de regel beter met veranderingen omgaan en sneller relativeren. Tijdens een mindfulness retreat wordt je geleerd hoe jij je “mind” kan veranderen en beter de baad wordt over je eigen leven.

ontspannen in het gras

spadreams wellness reizen

Je kunt  niet alles in het leven alleen.

Veel mensen in dit leven worstelen met zichzelf. Ze blijven in een bepaald patroon hangen en komen er zelf niet helemaal uit. Door deelname aan een mindfulness retreat of inschakelen van een levenscoach kom je tot inzichten waar je alleen nooit komt. Door ervaringen uit te wisselen en naar elkaar te luisteren, vindt er al een veranderingsproces plaats. De wereld is helaas geen plaats voor alleen maar mooie ervaringen, er is een hoop egoïsme, milieuvervuiling, geweld en meer.

Negatief wordt positief.

Toch kan je door positief te denken uit bijna alles wat je in je leven meemaakt en tegenkomt iets positie maken. Ook over je eigen toekomst. Ieder mens maakt “fouten”  en neem beslissingen die verkeerd uitpakken. Door positief denken kan je uit iedere negatieve ervaring positieve punten halen. Die kan je vervolgens weer gebruiken om nieuwe “misstappen” te voorkomen. Positiviteit is een brandstof die oneindig is. Het is jouw unieke manier van leven en al het moois wat je  nog te wachten
en staat.

mindfulness retreat meditatie op het strand

Yoga retreat.

Het beoefenen van yoga is ook een prima manier om rust in jezelf te vinden en meer controle te krijgen. Yoga is ook meditatie en mediatie is weer rust in het hoofd. Bij Spa Dreams en Puur en Kuur kan je ook kiezen voor een yoga retreat. Bijvoorbeeld in Sri Lanka of India.  Ook hier werk je met andere aan jezelf. De positieve sfeer die in een groep hangt, geeft extra energie. Yoga en meditatie, zeker ook positief voor mensen met een te laag zelfvertrouwen en negatieve kijk op het leven.

Vakantiehuis met sauna