Onthaasten, zeker noodzakelijk

Stress, te vaak spanning? Wie het te druk heeft, moet soms onthaasten. Daarvoor is een mindfulness retreat ideaal. Een aantal dagen helemaal niets moeten en je gedachten en verplichtingen op nul zetten. Lekker vegetarisch eten, wandelen, van de natuur genieten en relaxen. Maar als je een vakantie wilt boeken waarbij onthaasten centraal staat, zijn er meer mogelijkheden.

book yoga retreats banner

Je kunt bijvoorbeeld:

  • Een huisje in het bos huren.
  • Of.. Een huisje met open haard huren.
  • En voor de wellness liefhebbers. Een huisje met privé sauna huren, is ook super aantrekkelijk.

Spirituele reizen zijn zeker goed voor de geest. Een natuurbeleving zeker ook.

spadreams wellness reizen

Een huisje in het bos huren

Eén van de manier om te onthaasten, is een vakantie in de bossen boeken. Wandelen in de natuur is voor iedereen goed. De bossen geven daar een extra dementie aan. Als je een huisje in het bos huur en daar minimaal een 7 dagen tot 14 dagen verblijft, zal je rust in je lichaam en in je hoofd vinden. Zoek wel een bos uit met ouden bomen. Een oud bos op de Utrechtse of Sallandse Heuvelrug bijvoorbeeld. Of je nu een huisje in het bos in een loofbos huurt of een dennenbos, het is in een bos altijd genieten. Vooral bossen met grote dennen en sparren doen het goed maar ook een oude eik , beuk of spar is geweldig. Wist je dat een boom een thuis is voor duizenden vogels en insecten en dat bijvoorbeeld ook de boommarter op de Utrechtse Heuvelrug leeft?

wandeling in het bos

Een huisje met open haard huren

Als je een huisje in het bos wilt huren om te onthaasten, huur dan een huisje in de natuur met open haard. Een huisje met open haard is ook onthaastend. Zeker als je hout uit de bossen kunt gebruiken en de tijd neemt om te genieten van het knapperend haardvuur, is het genieten. Wist je dat je aardappels, een appel of kastanjes kunt poffen in het haardvuur? De mooiste tijd van het jaar om een huisje in het bos met open haard te huren, is in de herfstvakantie of kerstvakantie. In de maanden september, oktober, november en december is de kans ook groot dat je paddenstoelen en tamme kastanjes in het bos vindt. Dat maakt je vakantie in de natuur nog leuker.

Huisje met privé sauna huren

Een huisje met privé sauna huren? Goed idee. Wellness huisjes zijn perfect om te onthaasten. Of je nu en huisje met sauna, jacuzzi of hottub huurt. Een wellness vakantiehuisje huren, is altijd een schot in de roos. Huur een huisje in het bos met Finse sauna. Ook fijn als je pijnlijke spieren hebt.

Je kunt een huisje met sauna huren bij een particulier. Op de meeste wellness vakantieparken zijn ook huisjes met sauna of hottub te huur.

Vakantiehuis met sauna